Welkom op het fantastische eiland Curaçao!

Ervaar zelf wat Curaçao zo bijzonder maakt! 

Onze exclusieve stranden, spectaculaire duiklocaties, bijzondere architectuur en activiteiten en avonturen voor iedereen. Daarnaast zorgt onze multiculturele samenleving voor intrigerende muziek, kook en kunststijlen. Geniet van het allerbeste wat de Caribbean te bieden heeft: Curaçao.

Duikparadijs

Curaçao heeft u een aantal van de beste duiklocaties van de wereld te bieden. Kontiki Beach Resort ligt aan de straat Bapor Kibra waar u direct een van de beste duikplekken van het eiland kunt ontdekken. Onze prachtige duiklocaties beloven een onderwaterwereld zo kleurrijk en inspirerend dat ze garant staan voor een onvergetelijke ervaring.

Durft u het aan om de prachtige onderwaterwereld te beleven? Lees meer.

Historisch

Een bezoek aan Willemstad brengt oude en nieuwe culturen samen. De architectuur van deze levendige havenstad, de activiteiten en de bruisende wijken vormen het historische centrum van het eiland.

Kleurrijke architectuur

Curaçao’s rijke verleden wordt door de prachtige architectuur op heel het eiland weer tot leven gewekt — in het bijzonder in de hoofdstad Willemstad.

Taal

Curaçao's cultuur omarmt vele talen. Hoewel het Nederlands de officiële taal is, en het Engels en Spaans ook veel gesproken worden, zijn veel eilandbewoners vertrouwd met het Papiamento: een Creoolse mix van Spaans, Portugees, Nederlands, Frans, Engels en het Arawak indiaans.

Wist je dat?

  • De munteenheid op Curaçao is de Antiliaanse Gulden (ANG). 1 EURO staat gelijk aan 2,00 ANG;
  • De koningin Julianabrug is maarliefst 55 meter hoog!;
  • Voor dat de bouw van de Koningin Julianabrug, de Koningin Emmabrug (Pontjesbrug) de enige verbinding was tussen Punda en Otrabanda;
  • De officiele landstalen Nederlands en Papiaments zijn;
  • De bevolking van Curaçao uit circa 150.000 inwoners bestaat;
  • Er zo'n 40.000 toeristen ieder jaar afreizen naar het centrum van de Caribbean;
  • Het tijdverschil met Nederland in zomertijd 6 uur bedraagd en in wintertijd 5 uur.
  • De internationale toegangscode voor Curaçao 5999 is.

Meer informatie over Curaçao ?