SustainabilityTravelife is een internationaal certificeringsprogramma voor duurzaamheid, opgericht in 2007 om duurzame praktijken binnen de toeristische sector te bereiken. Het systeem wordt beheerd door ABTA – The Travel Association in het VK. Travelife helpt hotels over de hele wereld om de ecologische, sociale en economische impact te verbeteren. Hotels die voldoen aan de Travelife-standaard worden formeel erkend met een Travelife-award om prestaties te promoten.

Om een Travelife-award te behalen en gecertificeerd te worden, moet ons hotel voldoen aan 150 Travelife-beoordelingscriteria, gebaseerd op: duurzaamheidsbeheer, milieu, gemeenschap en toeleveringsketen.

Ons hotel ontvangt na een uitgebreide en gedetailleerde audit door een derde partij, inclusief een online checklist voor duurzaamheid op basis van Europese en internationale normen, onze Travelife Gold-award. 

Ga voor meer informatie naar: https://www.travelife.info/index_new.php?menu=about_travelife&lang=en

Duurzaamheidsbeleid van Kontiki: .pdf Kontiki zet zich in tegen het seksueel toerisme van kinderen.

The Code is een door de industrie aangestuurd multisectoraal initiatief met als missie het bewustzijn te vergroten en instrumenten en ondersteuning te bieden aan de toeristische sector om seksuele uitbuiting van kinderen en adolescenten in de context van reizen en toerisme te bestrijden.

Ga voor meer informatie naar: http://www.thecode.org/about/WWF is een van 's werelds grootste natuurbeschermingsorganisaties. Het werd opgericht op 29 april 1961 en het eerste kantoor werd geopend in september 1961 in de Zwitserse stad Morges. WWF is een onafhankelijke stichting geregistreerd naar Zwitsers recht, aanwezig in meer dan 80 landen over de hele wereld en heeft ongeveer 6.200 fulltime medewerkers in dienst en waardeert de steun van meer dan 5 miljoen mensen.

De missie van WWF is om de aantasting van de natuurlijke omgeving van de planeet een halt toe te roepen en een toekomst op te bouwen waarin mensen in harmonie met de natuur leven, door:

  • De biologische diversiteit van de wereld behouden
  • Ervoor zorgen dat het gebruik van hernieuwbare natuurlijke hulpbronnen duurzaam is
  • Het bevorderen van de vermindering van vervuiling en verspillend verbruik

De manier waarop we vandaag in onze behoeften voorzien, brengt het vermogen van toekomstige generaties om in hun behoeften te voorzien in gevaar - het tegenovergestelde van duurzame ontwikkeling.

Het welzijn en de welvaart van de mensheid – inderdaad ons bestaan zelf – hangt af van gezonde ecosystemen en de diensten die ze leveren: schoon water, een leefbaar klimaat, voedsel, brandstof en vruchtbare bodems. De uitdaging om iedereen te voorzien van het voedsel, water en energie die ze nodig hebben, is al een ontmoedigend vooruitzicht, en de menselijke bevolking zal naar verwachting toenemen tot meer dan 9 miljard in 2050.

De natuur beschermen en verantwoord omgaan met haar hulpbronnen zijn voorwaarden voor menselijke ontwikkeling en welzijn, en voor het opbouwen van veerkrachtige, gezonde gemeenschappen.

Ga voor meer informatie naar: http://wwf.panda.org/